Mindfulness

Loop eens mee met een Mindfulness wandeling

Elke zondag 10.30 uur vertrek vanaf Van Opdorpendreef in Hoeven (ingang trimbos Pagnevaart)

Loop eens mee met onze mindfulness wandeling. Mindful wandelen is wandelen met aandacht voor je omgeving én voor jezelf. Tijdens de wandeling leer je op actieve wijze te ontspannen en je geest tot rust te brengen. Met oefeningen leer je je aandacht te richten op waar het om gaat op dát moment. De oefeningen kun je ook gemakkelijk toepassen in je normale, dagelijkse leven waardoor je je rustiger, ontspannen en energieker zult voelen.

Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend. Het enige moment dat je werkelijk hebt om te leven, lief te hebben, te ademen en te zijn, is NU…dit moment! In ieder ogenblik begin je opnieuw. Het is ook zo: ieder ogenblik is nieuw; het is nooit eerder voorgekomen en het zal zich nooit meer herhalen. Als je daar in ieder ogenblik bewust van kunt zijn, ontdek je de rest vanzelf. Door mindfulness word je opmerkzamer waar je met je aandacht bent. Hierdoor zit je minder ‘in je hoofd’ en verspeel je minder energie aan piekeren. Gevolg: je verwerkt informatie beter en bent minder snel van slag.

Een mindfulness wandeling duurt ruim een uur. Je kunt je aanmelden voor de mindfulness wandeling via het contactformulier.

Verander de manier waarop je naar de dingen kijkt en de dingen veranderen waarnaar je kijkt