Begin van het proces: Zullen we een moestuin aanleggen? Ja, nee, want, wat als, is duur, geen tijd etc. etc. Je kent ze wel, die stemmetjes in je hoofd die je overal over laten twijfelen. Uiteindelijk besloten we het toch gewoon te proberen, te kijken of het iets voor ons zou zijn, of het bij ons zou passen en of het ons energie zou geven. Enthousiast togen we naar de boer om daar vervolgens een klein kapitaal uit te geven aan diverse soorten zaadjes, kruiden en allerlei verschillende groenteplantjes.

De juiste omgeving: Eerst moest er een goede basis gelegd worden zodat de planten optimaal konden groeien. De grond werd omgespit en de bodem moest worden verrijkt met voedingsstoffen om een vruchtbare omgeving voor de zaden te maken. Nu kon het zaaien en planten beginnen!

Ondersteuning bij uitdagingen: De kleine plantjes en het zaaigoed hadden uiteraard water, zonlicht en regelmatige verzorging nodig. Onkruid moest worden verwijderd en de plantjes moesten worden beschermd tegen ziekten en ongedierte (lees: naaktslakken).

Oogsten: Na enkele weken werden onze inspanningen beloond; de Hoevense zandgrond bleek erg vruchtbaar. Alles wat we gezaaid en geplant hadden, groeide als kool en de oogst was overweldigend. Zeker ¾ deel weggegeven aan familie, buren en vrienden, zelf liters tomatensaus en courgettesoep in de vriezer gedaan en de hele herfst, winter en voorjaar prei kunnen eten.

Het was geweldig om elke dag opnieuw te kunnen genieten van al die cadeautjes die de natuur ons gaf.

Erop terugkijkend vonden we het al met al een groot succes, het smaakte (letterlijk) naar meer ….

P.S.: Dit jaar pakken we het wel ‘met meer beleid’ aan: geïnspireerd door makkelijkemoestuin.nl

Iets voor jou? 

Heb jij ook zin gekregen om jouw eigen groeiproces te starten?

Een wandelcoachtraject bij Cambio begint met het helder krijgen van jouw doel(en) en het planten van de eerste ideeën en intenties. Ik help jou om duidelijkheid te krijgen over wat jij wil bereiken en welke stappen genomen kunnen worden om tot de door jou gewenste situatie te komen.

In een veilige en ondersteunende, natuurlijke omgeving kun jij groeien en volledig tot bloei komen. Ik luister naar je, ik steun je, ik daag je uit om je beperkende overtuigingen te herkennen en moedig je aan tot zelfreflectie. Dit alles in en met behulp van de natuur om ons heen. De natuur zelf is immers al een inspirerende coach en zal zeker bijdragen aan meer innerlijke rust. Tijdens onze coachwandelingen bied ik jou voortdurende ondersteuning, feedback en aanmoediging die jou helpt om obstakels te overwinnen en gemotiveerd te blijven.

Al tijdens het coachingstraject zul je merken dat je tastbare resultaten bereikt die jou dichter brengen bij de door jou gewenste situatie. Door elke kleine of grote actie die je onderneemt, merk je dat je (weer) in je kracht komt en dat smaakt naar meer! Ook mensen in je omgeving zullen een positieve verandering bij jou opmerken.

Als je geduldig en consistent blijft investeren in je persoonlijke ontwikkeling, zul je uiteindelijk de vruchten van jouw inspanningen oogsten. Dit kan zich uiten als een groter gevoel van vervulling, zelfvertrouwen, veerkracht, voldoening en diepe innerlijke vrede. Deze innerlijke groei straal je uit naar alle aspecten van je leven, waardoor je meer vreugde, betekenis en verbondenheid zult ervaren.

Ben jij er klaar voor om te investeren in zelfgroei, met als oogst heel veel cadeautjes voor jezelf en daarmee ook voor de mensen om je heen?

Neem gerust nu contact met mij op!

cambioco

Author cambioco

More posts by cambioco

Leave a Reply