Coaching

Neem nu die stap op weg naar verandering

Zorg jij voor een ander?

Zorg jij al enige tijd voor iemand die hulpbehoevend is, zoals een familielid of iemand uit jouw directe sociale omgeving? Gaat het om vrij intensieve hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’ en doe je dit onbetaald? Dan ben je mantelzorger!

Uit eigen ervaring weet ik wat het is om mantelzorger te zijn. Tot mijn 25ste was ik een jonge mantelzorger, hoewel het woord toen nog niet bekend was. Met veel liefde en vanzelfsprekendheid heb ik gezorgd voor mijn gehandicapte moeder. Nu ik ouder ben en de mantelzorg allang gestopt is, realiseer ik mij pas welke impact het verlenen van mantelzorg op mijn leven gehad heeft. Ik begrijp heel goed tegen welke vragen, dilemma’s en angsten je als mantelzorger aan kunt lopen en hoe dit jouw leven kan beïnvloeden, soms zelfs nog jaren ná het mantelzorgen. Of hoe je kunt vastlopen in het combineren van de zorg voor je naaste, je eigen gezin en je baan. Want behalve plezier en voldoening kan het verlenen van mantelzorg je ook spanning, verdriet en stress geven waardoor overbelasting op de loer ligt.

Zorgen voor anderen begint bij zorgen voor jezelf!

Natuurlijk zorg je met alle liefde en plezier voor je naaste, je geeft immers om diegene! Toch kan al dat zorgen z’n tol gaan eisen, zeker als je zelf ook nog een baan hebt en je eigen gezin draaiende moet houden. Aan vrije tijd voor jezelf kom je nauwelijks meer toe en je merkt dan dat je vaak moe, gespannen of snel geïrriteerd bent. Ook kun je je veel zorgen maken over de gezondheid van je dierbare.

    • Hoe krijg ik een betere balans tussen mijn werk, mijn mantelzorgtaken en mijn privéleven?
    • Hoe zeg ik ‘nee’ zonder mij schuldig te voelen (mijn dierbare heeft mij immers zo hard nodig)?
    • Hoe kan ik weer genieten van het leven (in plaats van te overleven)?
    • Hoe leer ik mijn eigen grenzen aan te geven?
    • Hoe ga ik om met verdriet, rouw en/of verlies?

Ben jij mantelzorger en merk je dat je regelmatig het antwoord zoekt op een van bovenstaande vragen of heb je een (groot of klein) dilemma waar je mee worstelt?

Loop dan eens mee met een coachwandeling. Wandelen in de natuur is een verfrissende manier om zaken op een rijtje te zetten. Met nieuwe inzichten en energie kun jij je weer met plezier en voldoening inzetten voor je dierbare.

Graag wandel ik met je mee om je te helpen om meer ontspanning en balans in jouw drukke leven als mantelzorger te krijgen. Door de bewustwordingen die je tijdens het wandelcoachtraject krijgt, kom je (weer) meer in je kracht, waardoor je indirect ook je mantelzorgtaken met meer gemak en ontspanning kunt volhouden.

Zorg voor jezelf!

Neem via het aanmeldformulier contact op voor meer informatie of voor het maken van een eerste afspraak. In het eerste intakegesprek, dat gratis en vrijblijvend is, maken we nader kennis en geef je aan wat jouw coachvraag is, welke het uitgangspunt van het coachtraject is.

Als bonus kan ik je, indien gewenst, vanuit mijn uitgebreide netwerk ook helpen met praktische informatie en/of doorverwijzingen naar de juiste instanties die opkomen voor de belangen van mantelzorgers!

Ik realiseerde mij dat ik door de jarenlange mantelzorg voor mijn vader mijn eigen leven compleet 'vergeten' was. Dankzij de wandelcoaching in het bos met Pauline, werd ik mij ervan bewust waarom ik mijzelf zo wegcijferde en heb ik een manier gevonden om hier in het vervolg goed mee om te gaan.

Andrea (51)21 augustus 2020