Mindfulness wandeling

Verander de manier waarop je naar de dingen kijkt en de dingen veranderen waarnaar je kijkt

TIP: Geef eens een mindfulnesswandeling cadeau!

Wandelen in het hier en nu

Mindful wandelen is wandelen met aandacht voor je omgeving én voor jezelf. Tijdens de wandeling leer je op actieve wijze te ontspannen en je geest tot rust te brengen. Met oefeningen ervaar je hoe je je aandacht kunt richten op waar het om gaat op dát moment. De oefeningen kun je ook gemakkelijk toepassen in je normale, dagelijkse leven waardoor je je rustiger, ontspannen en energieker zult voelen.

Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend. Het enige moment dat je werkelijk hebt om te leven, lief te hebben, te ademen en te zijn, is NU…dit moment! In ieder ogenblik begin je opnieuw: het moment is nooit eerder voorgekomen en het zal zich nooit meer herhalen. Als je daar op ieder moment bewust van kunt zijn, ontdek je de rest vanzelf.

Door mindfulness word je opmerkzamer waar je met je aandacht bent. Hierdoor zit je minder ‘in je hoofd’, verspil je minder energie aan piekeren, je verwerkt informatie beter en bent minder snel van slag.

Een mindfulnesswandeling duurt ruim een uur. Je wandelt in een (kleine) groep in de omgeving van Hoeven. Je kunt ook met een groep vrienden of collega’s aan de wandeling deelnemen, eventueel op een door jou gekozen datum en locatie.

Vandaag een mooie wandeling gehad met Pauline. Voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste. Ik was nog niet zo bekend met mindfulness, dus het was in het begin best lastig om er helemaal in op te gaan. Tijdens het wandelen ging het steeds beter en ik heb nu een aantal goede handvaten om ook zelf verder te kunnen gaan met mindfulness.

Evy (25)22 december 2019

Ik vond de mindfulnesswandeling een bijzondere ervaring. Ik had zoiets nooit eerder gedaan maar heb er erg van genoten.

Willem (50)6 mei 2018